Sargvere kooli V kokkutulek

Käesoleva aasta 2. juunil toimub Paide vallas Sargvere mõisas Sargvere kooli vilistlaste viies kokkutulek, kuhu oodatakse kõiki vilistlasi, endisi direktoreid, õppealajuhatajaid, õpetajaid ja koolitöötajaid.

„Kooliharidust on Sargvere koolis antud kokku 145 aastat alates 1867. aastast kuni tänaseni,“ märkis kokkutuleku üks eestvedaja Sale Talviste, kes tuli 1956.aastal Sargvere kooli emakeelt ja kirjandust õpetama ning tegutseb tänasel päeval kohaliku kultuuriloo talletamisega Sargvere mõisa muuseumis.

„Kool on kandnud erinevaid nimesid – kunagisest Sargvere Põhikoolist on õpilaste vähesuse tõttu moodustatud tänaseks Sargvere ja Tarbja ühine kool, mis kannab nime Paide Valla Lasteaed-Kool. Kuigi kooli nimi on aegade jooksul muutunud, siis asukohaks on jäänud kuni eelmise aasta sügiseni ikka Sargvere,“ ütles Sale Talviste.

2.juunil Sargvere mõisas ja uues koolihoones toimuvale kokkutulekule on oodatud kõik vilistlased, endised direktorid, õppealajuhatajad, õpetajad ja koolitöötajaid.

Osalustasu kuni maikuu lõpuni 10 €, alates 1. juunist ja kokkutuleku toimumise päeval 12 €. palume tasuda Paide Vallavalitsuse SEB panga kontole: 10702000634007 või Swedbank kontole 221013901056, selgitusse märgusõnaga „Sargvere vilistlaste kokkutulek“ lisada vilistlase ees-ja perekonnanimi (neiupõlve nimi) ja lõpetamise aasta). Kontakt: Margit Silluta, tel: 525 0732.

Kokkutulekul osalejate registreerimist alustatakse Sargvere mõisas ja uues koolihoones kell 12.00–13.30. Samal ajal on kõikidel huvilistel võimalik tutvuda mõisas ajalootubadega ja näitustega.

Aktus „145 aastat kooliharidust Sargveres“ toimub Paide Valla Lasteaed-Kooli Sargvere õppeosakonnas (Pikk tn 4, Sargvere) 2. juunil algusega kell 14.00. Õhtul meelelahutusprogramm ja tantsuks ansambel.

Täpsem kava ilmub jooksvalt Paide Valla Lasteaed-Kooli koduleheküljel: paidevallakool.edu.ee

Kontaktisik:

Margit Silluta

tel.525 0732

margit.silluta@gmail.com